مغز ما؛ چگونه از مغز خود بهتر استفاده کنیم
- ناشر : فرهنگ معاصر
- دستهبندی : شناخت
نویسنده: ماتیو مک دونالد
مترجم: محمدرضا باطنی
نویسنده: ماتیو مک دونالد
مترجم: محمدرضا باطنی
این کتاب قرار است یک نگاه علمی باشد که به شما بیاموزد چگونه بهترین استفاده را از مغز خود ببرید. آنچه این کتاب را از کتابهای راهنمای خودآموز معمولی متفاوت میسازد این است که اصول این کتاب بر علم اعصاب یا عصبپژوهی امروزی قرار گرفته است. برخلاف دستآوردهای فناوری پیشرفته، که فورا عنوان روزنامهها قرار میگیرند، مغز شما به این زودیها کهنه نخواهد شد. به رغم ضعفهایی که مغز دارد (مثلا کندی در محاسبه) یا بهرغم محدودیتهایش (مغز باید 3/1 از 24 ساعت را در خواب بگذراند) یا نواقص احتمالی دیگر (مانند خطاهای بینایی یا کابوس) یا نداشتن بعضی ابزارهای مفید (مانند دروغسنج شنیداری یا کلید کنترل هیجانات) و چیزهایی از این قبیل، محال است شما بتوانید راهی پیدا کنید که در طول عمر خود مغزتان را بهطور چشمگیری ارتقا دهید. مایکروسافت و اپل هم نمیتوانند کمکی بکنند، تنها چیزی که تغییر میکند فهم ما از اتفاقی است که در 100 میلیارد نورون، که کاسه سر ما را پر کرده اند، رخ میدهند.
این که چگونه مغز خود را بهکار ببریم، مستلزم آن است که کمی بیشتر درباره نحوه کار آن اطلاع داشته باشیم. در این کتاب، درباره تکانههای الکتریکی و پیامآوران شیمیایی که افکار، سائقها و هیجانات ما را کنترل میکنند اطلاعاتی کسب خواهید کرد. در این موارد، اندکی آگاهی از عصبپژوهی میتواند بسیاری از اتفاقات عجیب زندگی روزمره ما را توجیه کند. با این همه، حوزههایی از علم مغز هست که ما به آن نزدیک نخواهیم شد، صرفا به این دلیل که کمکی به کاربرد علمی مغز نمیکنند. مثلا ما وارد بحث آسیبها یا بیماریهای نادر مغزی که نشانههای معما گونهای دارند نمیشویم؛ از آن گونه که در کتاب الیور سکس «مردی که همسرش را با کلاهی عوضی گرفت» یا در کتاب وی.اس.راماچاندران «اشباح در مغز» دیده میشود، که هر دو کتاب انسان را به خواندن بیشتر در این زمینه تشویق میکنند. در عوض شما روی شناخت دقیقتر از سختافزار مغزتان تکیه خواهید کرد.
برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید. اگر این محصول را قبلا از خریده باشید، نظر شما به عنوان مالک محصول ثبت خواهد شد.